11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dragan Stojanović

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović

Novinar Dragan Stojanović iznenada je preminuo u 68. godini života u Beogradu, saopštio je RTS, medijska kuća u kojoj je ovaj novinar proveo veći do radnog veka.

Bio je novinar i urednik, osnivač i šef dopisništva RTS-a u Vranju. Radio je kao ataše za štampu i kulturu u jugoslovenskoj ambasadi u Skoplju. Po završetku diplomatskog rada, bio je specijalni izveštač RTS-a iz Skoplja. U junu 1999. izvestio je sa Kumanovskih pregovora o okončanju bombardovanja Jugoslavije.

Bio je dugogodišnji odgovorni urednik Programskih akcija, i u tom periodu urednik ključnih informativno-političkih emisija i emisija sa društvenim, sociološkim i kulturnim temama: Svedok, Upitnik, Ključ, TV lica kao sav normalan svet.

Od 2007. odgovorni je urednik redakcije Aktuelnosti u kojoj su neke od najgledanijih emisija aktuelno-dokumentarnog žanra: Trag, Kvadratura kruga, Znanje imanje i programski najrelevantnijih dokumentarnih emisija poput one o patrijarhu Pavlu, našim pilotima u vreme bombardovanja, Ratku Mladiću, Jovanki Broz i druge.

Gradio je dobre novinare oko sebe učeći ih da je vest vilin konjic koji živi samo jedan dan i da se za vest kao i za prijatelje treba boriti. Za sobom je ostavio suprugu i troje dece.

Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavlje

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju