9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dragoljub Mitić Mitke nekadašnji predsednik opštine Vranje

IN MEMORIAM: Dragoljub Mitić Mitke nekadašnji predsednik opštine Vranje

U Beogradu je danas u 82. godini života  preminuo Dragoljub Mitić Mitke, nekadašnji predsednik opštine Vranje. Rođen je 11. jula 1936. godine u Priboju Vranjskom, opština Vladičin Han.

Po završetku gimnazije u Vladičinom Hanu, završio je Ekonomski fakultet u Nišu upisao 1960. godine. Radni vek je započeo u Vladičinom Hanu, u Drvno industrijskom preduzeću „Sloga“, na mestu referenta plana i analize, a kako je bio stipendista Vranjskog sreza, 1962. godine, na inicijativu predsednika sreza Vlajka Stojanovića vraća se u Vranje, na mesto finansijskog direktora preduzeća „Alfa“ u osnivanju.

Iste godine, 1962. postaje član Opštinskog komiteta Saveza komunista Srbije, a nešto kasnije i član Sreskog komiteta. 1963. godine prebačen je u Simpo na mesto finansijskog direktora. Kao istaknuti učesnik društvenog i političkog života u Vranju, Mitić je 1967. godine, izabran za sekretara Opštinskog komiteta SKS. Na toj funkciji ostao je narednih pet godina.

U aprilu 1974. godine izabran je za predsednika opštine Vranje. Na tu funkciju izabran je ponovo 1978. godine na mandat od još četiri godine.

Aprila 1982. godine, završava blistavu političku i društvenu karijeru u Vranju i odlazi u Beograd, gde je već sledećeg meseca bio izabran za člana Republičkog izvršnog veća (RIV) Skupštine Srbije, odnosno u tadašnju republičku Vladu.Za člana republičke vlade ponovo je izabran 1986. godine.

Do penzionisanja 2000. godine radio je na Ekonomskom institutu. Komemoracija povodom smrti Dragoljuba Mitića Mitketa biće održana u subotu 6. oktobra u 12 sati u velikoj sali Skupštine grada Vranja.

Vreme i mesto sahrane još uvek nisu saopšteni.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana