NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 - 2021)

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini.

Kao bibliotečki radnik proveo je ceo svoj radni vek. Počeo je u tadašnjoj Čitaonici 1954. godine kao jedini radnik.  Osim bibliotečkih, obavlјao je i administrativne poslove. Upravnik Biblioteke je bio od 1955-1968. Godine 1968. radio je na Odelјenju za odrasle, da bi 1974., kada je osnovano Dečije odelјenje, radio u njemu sve do 1989. godine. Otišao je u penziju  posle 35 godina provedenih među knjigama. Nema stručnog posla u Biblioteci na kome se čika Duško nije oprobao: rad sa korisnicima Biblioteke na pozajmlјivanju knjiga, stručna obrada knjižnog fonda, uvođenje knjiga u Centaralni registar, sređivanje fonda i ažuriranje kataloga, organizovanje izložbi knjiga i književnih susreta, vođenje personalne i celokupne  dokumentacije. Imao je sklonosti ka likovnoj umetnosti, oslikavao zidove bibliotečkih prostorija likovima iz bajki, a naročito je bio ponosan na jedan portret Bore Stankovića.

Kao penzioner često je svraćao u Biblioiteku da prelista novine i pozajmi knjigu za svoje unuke ili sebe. U Vranju su ga svi znali kao „Duška bibliotekara“.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac iz Vranja priveden je sinoć na informativni razgovor, jer je snimao kuću poznatog policijskog inspektora u penziji. Ovu informaciju neposredno je...

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)