6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIVICA CVETKOVIĆ: Vranjski ugostitelji nisu kontrolori

IVICA CVETKOVIĆ: Vranjski ugostitelji nisu kontrolori

Vranjski ugostitelji revoltirani su novim merama koje se odnose na ulazak ugostiteljske objekte posle 22 sata uz kovid propusnice. Mnogi od njih smatraju da je sve urađeno na brzinu i da je kranje „neprimenjivo“, tako da je krajnje neizvesno kako će se ponašati u subotu od kada mere stupaju na snagu.

Ugostitelji nisu i ne mogu biti kontrolori. Svi koji me poznaju znaju moj stav o vakcinaciji, koji je takav da bi lično voleo da su svi vakcinisani, ali sve ovo je toliko neprimenjivo da nisam siguran da je izvodljivo – smatra Ivica Cvetković, vlasnik Gradske meane.

On dodaje da ima mesta „zloupotrebama“, da se recimo mogu pokazati tuđi sertifikati, a da se posle toga obriše slika sa telefona, te on nema prava da kao potvrdu o identitetu traži ličnu kartu jer mu to ne dozvoljava zakon i na kraju kaže da nije u redu da oni rade posao nadležnih organa.

Meni je sve ovo nebulozno do te mere kao kada bi sada ja trebao da kažem vi ste Albanci ili Makedonci i vas ne pustam u kafanu. Ne želim i neću da se svađam sa gostima. Lično mislim da je ovo samo uvod u skraćenje radnog vremena i još jednom će se kola slomiti na ugostitelje. Ja želim da poštujem mere, želim da radim, ali ovakve mere ne vode ničemu – kaže Cvetković

Vlasnici nekih eminentnih gradskih kafića, navodno su odlučili da u subotu uveče stave katanac na svoje objekte u 22 sata. Spekuliše se i o protestima protiv kovid propusnica ali o tome za sada nema nikakvih zvaničnih informacija.

Kako je ranije najavljeno u subotu i nedelju će sve inspekcije biti na terenu, kako bi, zajedno sa ugostiteljima, proverili u praksi kako funkcioniše sistem, dok je kažnjavanje ugostitelja i gostiju planirano od ponedeljka.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru