16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoKNAUF: Proglašeni pobednici likovnog konkursa za školarce

KNAUF: Proglašeni pobednici likovnog konkursa za školarce

U sklopu aktivnosti pokrenutih u lokalnoj zajednici ovog proleća, Knauf Insulation je u aprilu raspisao i likovni konkurs za učenike osnovnih škola sa teritorije opština Surdulica i Vladičin Han. Tema konkursa je bila „Da priroda progovori“. Na adresu  fabrike u Surdulici pristiglo je čak 225 radova od 154 učenika.

Radovi su podeljeni u dve kategorije: Od I do IV razreda i od V do VIII razreda. Stručni žiri je pregledao sve crteže i odabrao po tri najbolja rada u obe kategorije. Treće mesto na ovom likovnom konkursu osvojile su Anja Kostić, učenica 3. razreda O.Š. „Pera Mačkatovac“ iz Belog Polja, kao i Dina Stanisavljević, učenica 5. razreda O.Š. „Branko Radičević“ iz Vladičinog Hana.

Drugo mesto u kategoriji od I do IV razreda osvojio je Mihajlo Đorđević, učenik 4. razreda O.Š. „Pera Mačkatovac“ iz Surdulice, dok je Sara Jović, učenica 6. razreda O.Š. „Sveti Sava“ iz Vladičinog Hana, osvojila takođe drugo mesto, ali u kategoriji od V do VIII razreda.

Pobedničku nagradu za prvu kategoriju osvojila je Vesna Stojanović, učenica 3. razreda O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Surdulice čiji rad šalje jasnu poruku „ČUVAJMO PLANETU“. Ilustracija vešto izvedena dobrim koloritom i kompozicijom – planeta Zemlja u čvrstom zagrljaju. Posmatrajući Vesnin interesantni crtački stil, moguće je da imamo naslednika našeg čuvenog ilustratora Boba Živkovića.


Pobednik  konkursa „Da priroda progovori“ u drugoj kategoriji je Ilija Veljković, učenik 6. razreda O.Š. “Vuk Karadžić” takođe iz Surdulice. Rad Ilije Veljkovića pokazuje veliki talenat i sadrži sve elemente jednog umetničkog dela. Iluzija dubine na slici je postignuta veštim nanosima raznih tonova jedne boje tonskom modelacijom. Kompozicija tj. slaganje elemenata u celinu (ograda, drvena kuća i priroda u kojoj se elementi nalaze) prikazani su vernom teksturom prirodnih materijala. Iz Ilijinog rada priroda stvarno govori.

Svest  o neophodnosti brige za svet oko nas se stvara u najranijem dobu i potrebno ju je negovati i svakodnevno sprovoditi u praksi. Ovaj konkurs je samo još jedno podsećanje na to. Kao organizatori smo presrećni zbog velikog angažovanja škola, što nam daje nadu da i u budućnosti možemo zajedno ostvariti brojne zajedničke aktivnosti. Čestitamo mladim dobitnicima i želimo im uspešnu budućnost u zdravoj životnoj sredini – navode iz KNAUF -a.

Organizatori se zahvaljuju svim školama, direktorima i nastavnicima koji su prepoznali pozitivnu nameru i inspirisali svoje đake da učestvuju u našem konkursu. Najveće hvala deci koja su izdvojila vreme da promisle o temi prirode i pokažu nam svoje viđenje kako treba brinuti o životnoj sredini.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču