14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoKNAUF ulaže 19 miliona evra u unapređenje poslovanja i zaštitu životne...

KNAUF ulaže 19 miliona evra u unapređenje poslovanja i zaštitu životne sredine

Današnja konferencija za medije u fabrici Knauf Insulation bila je posvećena radovima na rekonstrukciji fabrike, planiranim investicijama za naredni period, kao i programu podrške lokalnoj zajednici.


Kompanija Knauf Insulation je prošle godine otpočela sa novim ciklusom projekata koji imaju za cilj investiranje u održivo poslovanje, poboljšanje kvaliteta kamene vune, ali i zaštitu životne sredine. Investicije započete u 2021. godini trajaće i tokom 2022. godine i iznose ukupno oko 19 miliona evra, a do sada su pokrenuti radovi na ugradnji sistema za odsumporavanje, povećanja reciklažnih kapaciteta i dodatnog unapređenja proizvodne opreme.

Ulaganja u opremu pratila su i ulaganja u ljude – briga o njihovom zdravlju i napretku u karijeri je nešto što nam je na prvom mestu – izjavio je Branislav Popović, direktor Fabrike u Surdulici.

Osim o rekonstrukciji fabrike i uslovima za dalji profesionalni razvoj svih zaposlenih, u okviru Konferencije za medije govorilo se i o aktivnosti pod nazivom „Otvorena vrata“, kao i o novim konkursima za škole, udruženja građana i novinare/reportere.

Fabrika u Surdulici, od aprila 2022. godine, svakog prvog petka u mesecu otvara vrata svima koji žele da posete ovo postrojenje.

Poslovanje Knauf Insulation u Surdulici između ostalog, fokusira se i na unapređenje saradnje sa lokalnom zajednicom. Koliko nam je ovaj aspekt poslovanja od velike važnosti, pogotovo jer smo u Pčinjskom okrugu prisutni skoro dvadeset godina, pokazuju i programi o kojima smo danas pričali na Konferenciji, a sa kojima želimo da doprinesemo zajednici i okolini u kojoj poslujemo – rekao je Popović.

Knauf Insulation ostaje dosledan podršci lokalnoj zajednici, kao i rešavanju globalnih problema koji se tiču zaštite životne sredine. Kontinuirano praćenje parametara održivosti pokazuje da je, u odnosu na 2012. godinu smanjena upotreba energije na globalnom nivou za 22,7%, emisije gasova za 23,2%, a otpad na deponijama za 67% kroz brojne akcije recikliranja ili ponovne upotrebe. Više o pokrenutoj Strategiji održivosti „Za Bolji Svet“ (For a Better World) možete saznati u zasebnom odeljku na sajtu Knauf Insulation.

Knauf Insulation uspešno posluje u Srbiji više od 15 godina. U okviru svoje strategije održivosti „Za bolji svet“ sprovedene su brojne akcije, a jedna od njih je i prošlogodišnja sadnja više od 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i mesne zajednice Belo polje. Krajem 2021. godine sprovedena je akcija pokrivanja brda unutar fabrike, a početkom 2022. je deo brda i očišćen. Ono što je ostalo sada služi kao izvor sirovine za reciklažu. U završnoj fazi je uređenje parking prostora za kamione u blizini fabrike, a u 2022. se nastavlja sa projektima ukupne vrednosti 19 miliona evra, koji podrazumevaju izgradnju novog, većeg dimnjaka i ugradnju novih filtera. Sa ovom investicijom, ukupna ulaganja kompanije u Srbiji od njihovog dolaska 2005. godine prevazilaze 50 miliona evra.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču