2.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoKnjige za Zdravstveni centar

Knjige za Zdravstveni centar

Bolnička odeljenja Zdravstvenog centra u Vranju u subotu 8. septembra dobiće prve mini biblioteke. Knjige su prikupljene zahvaljujući širokoj akciji pojedinaca i ustanova koja je počela pre godinu dana, koju je organizovao Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Ideja da se na svim takozvanim „ležećim“ odeljenjima vranjske Bolnice opreme mini biblioteke koje će u svakom trenutku biti dostupne pacijentima je naišla na izuzetan odaziv ljubitelja pisane reči iz cele Srbije, pa je prikupljeno oko 2000 knjiga – kaže Jelena Stojković iz Centra.

Ona dodaje da su mnogi pojedinci deo svojih kućnih biblioteka rado donirali Zdravstvenom centru, te da su knjige stizale iz cele Srbije.

Ideja ostaje otvorena i iskreno se nadamo da će te uslovno rečeno biblioteke bivati bogatije, iz dana u dan, jer idalje  svako može da doprinese po nekim dobrim naslovom – kaže Stojković.

Ona se zahvalila svim pojedincima kao i Javnoj ustanovi Narodni univerzitet i Gradskoj upravi koji su pružili logističku i tehničku podršku ovoj akciji.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener