10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoKONAČNO ASFALT U KOSOVSKOJ: Do kraja meseca završetak radova

KONAČNO ASFALT U KOSOVSKOJ: Do kraja meseca završetak radova

Na potezu od raskrsnice sa ulicom Blaže Jovanovića ka Bunuševačkom groblju, počelo je danas asfaltiranje Kosovske ulice. Kako je izjavio pomoćnik gradonačelnika Marjan Stanković na ovaj način ulazi se u završnicu rekonstrukcije Kosovske ulice, koja predstavlja žilu kucavicu u saobraćaju ne samo za grad, već i za okolna sela.

Prošle godine počeli smo sa realizacijom projekta ,,Čista Srbija“, koji je priveden kraju avgusta meseca, nakon čega smo ušli u partnerstvo sa Ministarstvom privrede kako bi smo kompletno rekonstruisali ovu ulicu. Projektom je predviđeno da se izvrši rekonstrukcija kompletne kolovozne trake, trotoara, zamena vodovodne instalacije, kao i atmosferske kanalizacije u delu ulice. Podzemni radovi su završeni pre nekih mesec i po dana, nakon čega smo radili na pripremama za asfaltiranje. Istovremeno se obavljaju radovi i na više deonica Kosovske ulice, u smislu postvljanja ivičnjaka i uređenja trotoara postavljanjem behaton ploča. Danas krećemo sa završnim radovima, odnosno asfaltiranjem saobraćajnice, postavljanjem nosećeg sloja u dužini od 300 metara. Osim Kosovske ovom prilikom  biće  uređen i deo ulice Blaže Jovanovića koja je godinama bila u jako lošem stanju i za čije uređenje je sredstva izdvojio grad –  rekao je pomoćnik gradonačelnika Marjan Stanković.

Inače, rekonstrukcija Kosovske ulice obuhvatala je dve faze na dužini saobraćajnice od blizu 1300 metara. Projekat rekonstrukcije Kosovske ulice koji Grad realizuje sa Ministarstvom privrede vredan je 52 miliona dinara sa PDV – om, dok dodatne radove na kompletiranju rekonstrukcije saobraćajnice grad finansira sa još blizu 6 miliona. Rok za završetak radova je kraj meseca, pa ostaje da se nadamo da će potreba gradskih vlasti da građevinske radove izvode kad im vreme nije, neće dovesti do većih odlaganja rokova zbog kiše ili snega.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru