0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoLenora i Anđela su ponos grada

Lenora i Anđela su ponos grada

Dve nasmejane, lepe i skromne devojčice, iako još uvek umorne od puta  skromne devojčice Lenora i Anđela  koje su našu zemlјu predstavlјale na prestižnom svetskom takmičenju u robotici u Kini ušetale su juče u kabinet gradonačelnika Vranja i sa osmehom primale čestitke.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović priredili su prijem za ove učenice osmog razreda OŠ ”Svetozar Marković” iz Vranja, koje su osvojile drugo mesto u kategoriji “Tehnički izazov” na Svetskom robotičkom takmičenju u Guangdžouu. Prijemu su prisustvovali i njihov mentor  Saša Ristić i direktorka škole Tijana Đokić.

Zadovolјstvo mi je što smo bile deo ovog velikog takmičenja. Nismo očekivale ovakav uspeh , na prvom mestu je bio uspeh to što smo predstavlјale naš grad i državu. Dosta smo se trudile, radile i na kraju se isplatilo – kaže Leonora Ristić.

Anđela sa druge strane kaže da im je bilo drago što su se upoznale sa jednom drugačijom kulturom.

Upoznale smo i decu iz drugih zemalјa sveta, družile smo se sa njima. A uz to usledio je uspeh na takmičenju. Presrećna sam – kaže Anđela Ristić.

Zadovolјstvo zbog uspeha svojih učenica nije krio ni Saša Ristić, nastavnik informatike koji je predano radio sa njima i podsticao ih sve vreme, stavljajući svoj rad u drugi plan.

Leonora i Anđela su moja dva idola i hvala gradu koji nam je pomogao da odemo naovo svetsko takmičenje. Koliko je bilo teško govori podatak da su tri dana bile samostalne i predane, jer ja nisam imao pristup prostoru gde se odvijalo takmičenje. Utoliko je njihov uspeh veći – kaže Saša Ristić, nastavnik informatike.

Čestitajući im ovaj veliki uspeh na svetskom nivou gradonačelnik dr Milenković je izrazio zadovolјstvo što ovako talentovana deca odrastaju u našem gradu.

Biti drugi u svetu među 50 ekipa iz celog sveta rezultat je za ponos i poštovanje. Ovim uspehom pokazali ste da Vranje i Srbija imaju  talentovanu i nadarenu  Lokalna samouprava će vas uvek podržati kao što je to bilo i ovog  puta, jer ste na najbolјi mogući način prezentovali naš grad i državu –rekao je Milenković.

Anđela i Lenora su interesovanje prema ovoj oblasti stekle na specifičnoj i jedinstvenoj sekciji za robotiku koju je organizovao njihov nastavnik u školi. Prepune su utisaka koje su ponele sa takmičenja u dalekoj Kini i već razmišlјaju da se i dalјe obrazuju u oblasti informatike.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika