NaslovnaVestiDruštvoMAGNET MD: 30 besplatnih preventivnih pregleda

MAGNET MD: 30 besplatnih preventivnih pregleda

Društvo onkoloških pacijenata u saradnji sa Domom zdravlja Magnet MD u Vranju organizovalo je akciju besplatnih preventvnih pregleda, a povodom meseca borbe protiv raka. Stručnjaci angažovani u ovoj renomiranoj zdravstvenoj usranovi obaviće sutra 30 besplatnih pregleda, i to analizu krvne slike, i ultrazvuk abdomena i dojke.

Većina ljudi zbog korone nije išla na redovne godišnje preglede, što se odrazilo na povećanje broja obolelih od karcinoma, i to u uznapredovaloj fazi. Ovom akcijom želeli smo da obuhvatimo, pre svega, zdrave ljude jer je preventiva vrlo bitna u dijagnostifikovanju svih bolesti, a posebno karcinoma. Na to svojim delovanjem ukazujemo gotovo svakodnevno, ali sada smo otišli korak dalje, i uz nesebičnu podršku Doma zdravlja Magnet MD organizovali prvu konkretnu akciju. Nastojaćemo da ih bude još više jer samo kroz ovakav vid partnerstva možemo preventivno delovati. Članovi našeg udruženja znaju šta je bolest, i šta ona donosi, zapravo odnosi, tako da ćemo činiti sve u pružanju podrške. Ogromnu zahvalnost dugujemo  Domu zdravlja Magnet MD na velikom razumevanju i spremnosti da se uključi u akciju preventivnih pregleda – poručuju iz udruđženja.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači