6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoMiholjski susreti sela u Katunu

Miholjski susreti sela u Katunu

U selu Katun otvoreni su drugi po redu ,,Miholjski susreti sela“, manifestacija koja se u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu održava širom Srbije i ima za cilj razvoj ruralnih sredina.

Podsticaji i realizacija aktivnosti i projekata koji doprinose unapređenju sela u svim segmentima neophodni su za ostanak ljudi u seoskim sredinama, pre svega mladih. Zbog toga je potrebno kreiranje ambijenta sa svim potrebnim uslovima i sadržajima koji omogućavaju kvalitetan život ljudi. Očuvanjem sela čuvamo tradiciju i kulturni identitet i zbog toga je afirmacija ruralnih područja prioritetet. Lokalna samouprava i u narednom periodu nastaviće sa podsticajnim merama i ulaganjima u seoske sredine, jer bez toga nije moguć sveobuhvatni razvoj društva i države. Briga o selu mora biti jedan od prioriteta državnog i lokalnog rukovodstva – rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković prilikom otvaranja manifestacije.

U okviru manifestacije držan je kulturno umetnički program ,,Nazdravlje nam zdravica” i ,,Tradicijom i čuvam kućni prag”, učenika seoskih osnovnih škola sa teritorije grada Vranja.

U nastavku programa, učenici sa Kosova predstavili su kulturnu baštinu Kosovskog Pomoravlja. Organizovane su i Igre bez granica za decu i odrasle, kao i Kviz znanja i nastup folklorista. Za posetioce je pripremljena izložba rukotvorina i prezentacije tradicionalnih jela, domaće rakije i vina i poljoprivrednih proizvoda.

Na otvaranju manifestacije viđeni su svi rukovodioci grada, načenik gradske uprave i članovi gradskog veća.

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru