20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvoMinistar Aleksandar Vulin otvorio Regionalni centar za vanredne situacije

Ministar Aleksandar Vulin otvorio Regionalni centar za vanredne situacije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je danas Regionalni centar  za vanredne situacije u Vranju.

On je tom prilikom rekao da su  vatrogasci-spasioci naši heroji, uvek spremni da ne pitajući za ličnu žrtvu, zaštite živote i imovinu naših građana.

Srbija, na čelu sa predsednikom Vučićem, ceni rad svih pripadnika MUP-a, a posebno naših vatrogasaca – rekao je Vulin.

Dodao je da je zahvalјujući odgovornoj i mudroj politici i ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Vučić, Srbija  danas sposobna i ima sredstva da ulaže u jačanje i opremanje policije i vatrogasaca, u izgradnju i renoviranje policijskih objekata i vatrogasnih stanica, nabavku savremenih vozila i opreme.

Srbija je danas u prilici da pomogne sebi i svojim građanima, ali i svima onima koji pomoć od Srbije zatraže. Srbija je sposobna da u času nevolјe pomogne i svojoj Republici Srpskoj, ali i Severnoj Makedoniji, Grčkoj, što smo i učinili prošlog leta usled nezapamćenih požara. Srbija je danas spremna i opremlјena da pomogne svima kojima pomoć u borbi sa prirodnim nepogodama bude potrebna – naglasio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Vatrogasci-spasioci, kako je ministar policije rekao, od početka godine intervenisali su 6.029 puta, od toga oko 5.000 intervencija bilo je na požarima, a njihovim zalaganjem i trudom spaseno je 246 osoba. Vatrogasno-spasilački batalјon u Vranju tokom prošle godine imao 1.207 intervencija i spasao 136 lјudi.

Regionalni centar u Vranju je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva unutrašnjih poslova i u njemu će biti smešteni pripadnici Odelјenja za vanredne situacije u tom gradu i Vatrogasno-spasilački batalјon u Vranju. U sklopu ovog objekta biće i Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.   Objekat je opremlјen najsavremenijom opremom i trenažnim  centrima i u njemu će se obavlјati osnovna i specijalistička obuka novih pripadnika vatrogasno- spasilačkih jedinica i druge obuke pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači