10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoMinistarka Čomić u Vranju: Zajednički cilj je dobra primena dobrih propisa

Ministarka Čomić u Vranju: Zajednički cilj je dobra primena dobrih propisa

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić sa saradnicima posetila je Vranje, gde je održan sastanak sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i predstavnicima lokalnih samouprava i institucija sa teritorije Pčinjskog upravnog okruga.

Ministarka Gordana Čomić rekla je da su ovi sastanci prilika da se razgovara o novom zakonu o rodnoj ravnopravnosti, zabrani i diskriminaciji sa svim relevantnim subjektima, koji su na lokalnom nivou zaduženi za njegovu primenu.

Naš zajednički zadatak je da pokažemo da je pored dobrih  propisa iz ove oblasti, moguća  i njihova  što bolja primena u praksi. Teme današnjeg sastanka su i strategije Ministarstva, ali i održivi razvoj Srbije do 2030. godine. Želimo da do tada u Srbiji realizujemo dijalog u kojem ćemo sa lokalnog niova dobijati informacije, podatke i ideje i da to prenosimo na nacionalni nivo. Ministarstvo je alat za realizaciju i primenu odredaba zakona i uvek  će pružiti podršku i pomoć lokalnim samoupravama – rekla je Čomić.

Tom prilikom gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da  lokalna samouprava čini sve da zagarantovana prava naših građana, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, maksimalno poštuje.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...