NaslovnaVestiDruštvoMinistarstvo rudarstva i energetike obezbedilo 20 miliona za energetsku efikasnost

Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedilo 20 miliona za energetsku efikasnost

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je rešenje kojim se odobrava finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave, saopštila je Gradska služba za odnose s javnošću.

Prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, Grad Vranje dobio je sredstva u visini od 19.780.000 dinara.

Lokalna samouprava će dodeljeni iznos iskoristiti za realizaciju projekta unapređenja energetske efikasnosti vrtića „Dečja radost“. To podrazumeva zamenu stolarije, izolaciju spoljašnih zidova, rekonstrukciju krova. Izuzetno je značajno i što će sadašnji kotao na fosilno gorivo biti zamenjen energetski efikasnim kotlom na pelet, a biće instalirani i solarni paneli za zagrevanje vode –  rekao je gradonačelnik.

Grad Vranje učestvuje u realizaciji projekta sa 10 miliona, pa je ukupna vrednost svih radova blizu 30 miliona dinara. Nadležno Ministarstvo izdvojilo je sredstva za realizaciju projekta iz namenskog Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti Republike Srbije.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu