6.2 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoMladi solidarni i humani i na svoj dan

Mladi solidarni i humani i na svoj dan

Mladi iz Bujanovca, Lebana i Vranja svoj dan, 12. avgust Međunarodni dan mladih, obeležili su humanim gestom. Naime, oni su ove godine odlučili  da baš na ovaj dan pokažu svojim sugrađanima da je humanost jedna od najvećih vrlina koja ih krasi.

Oni su posetili kućice solidarnosti koje postoje u njihovim mestima, napunili ih hranom i na taj način pokazali da brinu o svojim komšijama koje su u lošoj materijalnoj situaciji.
Pored mladih koji su odlučili da na ovaj način obeleže međunarodni dan posvećen njima, akciji su se pridružile i lokalne organizacije, koje znaju koliko je briga o ugroženim sugrađanima bitna: Kancelarija za mlade Grada Vranja, Kutak za devojke Odbora za ljudska prava u Vranju, Organizacija The future iz Bujanovca.

Mladi iz Bujanovca su nakon posete kućici održali sastanak na kome su razgovarali o problemima sa kojima se suočavaju mladi, sagledavajući mogućnosti i ideje koje promovišu aktivizam društvenu odgovornost.

Podsetimo, ova tri mesta već neko vreme imaju “Kućice solidarnosti”, koje funkcionišu tako što u njih svako ko želi ostavlja nešto od pakovane hrane sa tačno naznačenim datumom isteka roka, a svako kome je hrana potrebna, može da dođe i uzme nešto od namirnica. U Lebanu je kućica postavljena ispred Centra za socijalni rad, u Bujanovcu u Gradskom parku, a u Vranju u dvorištu Doma učenika Srednjih škola.

Uskoro će svoje kućice dobiti i Preševo i Aleksinac, a Lebane će dobiti još jednu, jer su građani pokazali želju da donose odeću i igračke za decu, pa će drugu kućicu koristiti za to.
Kućice se mogu prepoznati po žutoj boji, hrani koju čuvaju za gladne i mogućnosti koju pružaju stanovnicima ovih mesta da svakodnevno budu humani.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...