19.9 C
Vranje
ponedeljak, 8 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoMladi Vranjanci spasili devojčici život

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću i učenici druge godine srednje škole Doroteji Spasić.

Irena Zlatković, majka devojčice koja se nakon par dana provedenih u Bolnici oporavlja, ispričala je za VOM kako je zahvaljujući ovim mladim ljudima sve prošlo dobro.

Moja ćerka je bila na bazenu i kako su mi ispričali spustala se na tobogan, ali u stojećem stavu. Pala je na potiljak i izgubila svest. U celoj toj gužvi Petar je uspeo da je izvuče iz bazena, a Doroteja pruži prvu pomoć, dok nije došla Hitna pomoć – kaže Irena.

Ova žena kaže da ne želi nikoga da kritikuje, da joj je najvažnije da je njena Teodora sada dobro, ali samo želi da se javno zahvali ovim mladim herojima koji su bili pribraniji od onih kojima je to posao.

Videla sam tu decu. Sjajni su, Petar još uvek oseća uznemirenost, Doroteja je volonterka Crvenog krsta, pa je reagovala onako kako treba. Ja sam medicinski radnik pa mogu da eto nađem neko opravdanje u strahu, ali sa druge strane ova deca nisu znala za strah i hvala im – kaže Irena Zlatović.

Ova priča se završila srećno, a Irena apeluje najpre na roditelje, a zatim i na one kojima je to posao da obrate pažnju kako se ovakve nezgode ne bi ponavljale.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 KOMENTAR

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bik koji sedi
Bik koji sedi
Gost
6 dani pre

U normalnim zemljama svaki bazen bi trebalo da ima jedno 5 oro spasilaca. Ovde je to misaona imenica. U Grčkoj čak i na plažama dežuraju. Mi smo još uvek indijanci.

Popularno

Porodična tragedija koja je prerasla u humanitarnu misiju

Hegel je napisao ,,Hrabrost koja se bori bolja je od slabosti koja traje". Ovo je priča o čoveku kome je život zadao teške udarce...

Žena stradala u požaru u svojoj kući