NaslovnaVestiDruštvoNa izletištu Ćoška sledeće godine počinje izgradnja Centra izvrsnosti

Na izletištu Ćoška sledeće godine počinje izgradnja Centra izvrsnosti

U proleće, sledeće godine, kako je najavio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković u Vranju bi trebalo da počne izgradnja Centra izvrsnosti.

Komisija za planove grada Vranja dala je pozitivno mišljenje na urbanistički projekat za izgradnju Omladinskog obrazovnog centra izvrsnosti, koji bi trebalo da se gradi na katastarskoj parceli gde se sada nalazi izletište Ćoška.

Po rečima gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića, reč je o naučno obrazovnom centru gde će se izučavati prirodne nauke, pre svega oblasti fizike, hemije, matematike i astronomije, s tim što postoji mogućnost proširenja na druge prirodne nauke.

Centar izvrsnosti predstavljaće mesto na kome će nadareni učenici moći da se dodatno usavršavaju i obrazuju. Predviđen je za osnovce i srednjoškolce, kao i za studente i same nastavnike koji će imati priliku da kroz specijalno opremljene kabinete nadograđuju i usavršavaju svoje znanje.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu