14.3 C
Vranje
subota, 24 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoNakon izlivanja Vranjske reke čisti se rečno korito

Nakon izlivanja Vranjske reke čisti se rečno korito

Nakon izlivanja Vranjske reke, 2.avgusta ove godine, osim uklanjanja posledica i sanacija štete grad će se posvetio i čišćenju rečnog korita, kako bi se preventivno delovanje naročito na neuralgičnim tačkama.

Aleksandar Tomić pomoćnik gradonačelnika, zadužen za vanredne situacije, kaže da je nakon vanredne sednice gradskog štaba povodom izlivanja gradske reke i plavljenja domaćinstava u ulicama Marije Kiri, Đure Jakšića, Nemanjinoj kao i u Zlatiborskoj i Niškoj ozbiljno pristupilo rešavanju problema. 

Novooformljeni timovi su izvršili analizu svih neuralgičnih tačaka na rečnom koritu i u koordinaciji sa inspekcijskim službama uklonili prepreke. Nakon čišćenja poplavljenih domaćinstava, izvršena je dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija prostora, komisije za procenu štete na građevinskim objektima su paralelno sa aktivnostima čišćenja obišle sva domaćinstva koja su pretrpela štetu – kaže Tomić za VOM.

Čišćenje rečnog korita je nastavljeno u delu od ulica Đure Jakšića i Nemanjinoj ka „Mačkinoj česmi“ i tu su tokom protekle dve nedelje bile angažovane ekipe komunalnih preduzeća.

Na ugroženim lokacijama u Zlatiborskoj ulici, kod bazena „Delfin“ prethodnih dana su ekipe komunalnih preduzeća vršile čišćenje i prilaz za korišćenje mehanizacije, a angažovano preduzeće je nakon određivanja nadzornog organa krenulo sa sanacionim radovima na tom delu. U narednom periodu očekujem da se završe sanacioni radovi koji uključuju čišćenje i kinetiranje najpre neuralgičnih tačaka na rečnom koritu gradske reke – pojašnjava Tomić.

Rešava se problem i u Poljanici

Iz preduzeća “Srbijavode” stigao je pozitivan odgovor, da će preduzeti sve mere na regulisanju rečnog korita Veternice, koja spada u reku prvog reda. Prema Tomićevim rečima prošle nedelje su njihove ekipe obišle rečno korito Veternice i preduzimaće se hitni sanacioni radovi na neuralgičnim tačkama, gde je potrebno izvršiti čišćenje korita i saniranje toka reke.

Da i građani treba da preduzmu nešto kako u buduće ne bi dolazilo do problema, svedoče fotografije rečnog korita Vranjske reke na delu kod sportskog centra, gde je habasti otpad po starom običaju završio u reci.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu