NaslovnaDruštvo(NE)vidljivi ljudiKorona nije štedela ni osobe sa invaliditetom

Korona nije štedela ni osobe sa invaliditetom

Kovid bolnica u Surdulici koja radi u sastavu Specijalne bolnice za plućne bolesti u ovoj opštini zbrinula je veliki broj pacijenata od početka pandemije. Direktor ove prestižne zdravstvene ustanove kaže za VOM da korona uprkos merama prevencije koje su sprovodili korona nije poštedela ni osobe sa invaliditetom.

Foto: Ivan Mladenović

Imali smo dosta teških pacijenata, sa pridruženim bolestima, invaliditetom što je zahtevalo dodatni napor. Takvi pacijenti su smeštani u prizemlju COVID bolnice koja ima adekvatan prilaz, a sva dijagnostika je inicijalno rađena prilikom prijema bez naknadne potrebe za pomeranjem pacijenta – kaže za VOM direktor dr Slaviša Kostić.

On dodaje da je bolnica  opremljena centralnim kiseonikom što je bilo veoma značajno za lečenje je  najvećem broju pacijenata bila potrebna kiseonična potpora.

Potrošnja kiseonika koja je bila pre COVID bolnice je višestruko povećana i u pojedinim danima se kretala i do jedne tone tečnog kiseonika na dan – pojašnjava direktor Kostić.

Jedan od najtežih perioda u COVID bolnici u Surdulici između ostalog i po broju nepokretnih i teško pokretljivih osoba je bio u novembru mesecu kada je veliki broj korisnika Doma za stara lica iz Surdulice bio hospitalizovan i lečen u ovoj bolnici.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače

Na Urgentnom odeljenju vranjske bolnice minulog vikenda obavljeno je čak 220 pregleda, što je skoro duplo više od prosečnog broja pacijenata koji zatraže pomoć. Lekari...