NaslovnaDruštvo(NE)vidljivi ljudiSurdulica izdvojila 3 miliona za projekte na poboljšanju položaja invalida

Surdulica izdvojila 3 miliona za projekte na poboljšanju položaja invalida

Opština Surdulica opredelila je 3 miliona dinara za realizaciju projekata udruženja građana iz oblasti bolest i invalidnosti.

Takođe, iz budžeta opštine za projekte koji se tiču oblasti starosti korisnika, među kojima su i nepokretna lica i lica sa drugom vrstom invaliditeta izdvojeno je dodatnih 2  milona dinara.

Sve skupa, opština Surdulica je za 2021. godinu, izdvojila 5 miliona dinara za realizaciju projekata koji se tiču poboljšanja društvenog položaja i uslova života  osoba sa vidljivim invaliditetom, ali i onih kod kojih ta invalidnost nije na prvi pogled uočljiva ili spadaju u kategoriju društveno osetljivih grupa.

U praksi, to znači da će “Udruženje naša Surdulica” za realizaciju svojih projekata dobiti 2.000.000 dinara. 

Takođe, Udruženju gluvih i nagluvih, kao i Udruženju “Zeleno doba”, iz opštinskog budžeta pripašće po 500.000 dinara za projekte kojima su aplicirali.

Udruženje penzionera opštine Surdulica dobiće 400.000 dinara, a Opštinski odbor Saveza boraca 500.000. Srpski ratni veterani 1.000.000  dinara, dok će Udruženje rezervnih vojnih starešina za realizaciju svojih projekata, iz surduličkog budžeta imati sao 100.000 dinara.

Kako su naveli iz lokalne samouprave, za sve projekte za koje su nevladine organizacije, odnosno udruženja građana, mogli da konkurišu, bilo je predviđeno skoro 17 miliona dinara, ali je za ovogodišnje  projekte odobreno nešto više od 15 miliona.

Izabrani podnosioci programa, odnosno projekta su udruženja, tačnije dobrovoljne nevladine i nedobitne organizacije, koje su blagovremeno dostavile prijave sa potrebnom dokumentacijom, na osnovu koje je utvrđeno da ispunjavaju  objavljene kriterijujme za dodelu finansijskih sredstava iz bidžeta opštine Surdulica za 2021. godinu.

Učesnici konkursa imaju pravo prigovora na listu u roku od osam dana, od dana njenog objavljivanja.

Kako je najavljeno, opština Surdulica zaključiće sa podnosiocima programa, odnosno projekata, ugovore o međusobnim pravima i obavezama.

Prema uslovima konkursa, svi projekti trebalo bi da budu realizovani do kraja 2021. godine.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...