14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoObjavljen javni poziv za prijavljivanje kandidata za instrukore u popisu stanovništva

Objavljen javni poziv za prijavljivanje kandidata za instrukore u popisu stanovništva

Republički zavod za statistiku objavio je javni poziv za prijavljivanje kandidata za instruktore u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine. Prijavljivanje počinje danas i traje do 3. jula do 20 sati, a zainteresovani kandidati treba da popune elektronsku prijavu na sajtovima Zavoda, www.stat.gov.rs ili popis2022.stat.gov.rs. Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje, da kandidat nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga niti se protiv njega vodi krivični postupak. Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni:poznavanje rada na računaru i mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda anagažovanja. Detaljnije informacije o zadacima instruktora i procedurama za izbor kandidata dostupne su na sajtovima Zavoda.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemlјama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikuplјeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

Buy Me A Coffee
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču