19.9 C
Vranje
utorak, 9 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoOd 15. oktobra počinje imunizacija protiv sezonskog gripa

Od 15. oktobra počinje imunizacija protiv sezonskog gripa

Zavod za javno zdravlje u Vranju distribuirao je Domu zdravlja 1600 doza trovalnetne vakcine protiv sezonskog gripa TorVaxFlu, koja će građanima biti dostupna od 15. oktobra 2021. godine. Očekuje se i isporuka četvorovalentne vakcine, tako da će i osobe uzrasta 65 godina i više, prema prioritetima moći da se vakcinišu u narednom periodu.

Imunizacija protiv sezonskog gripa realizuje se na punktovima u Zdravstvenom centru Vranje: u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u zgradi Doma zdravlјa Vranje (prizemlјe) u zdravstvenim stanicama u Vranjskoj Banji, Vlasu, Krivoj Feji u ambulanti na Bareliću, u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u zgradi Doma zdravlјa Vranje (drugi sprat) i ambulantama u BAT-u, Alfi i Simpu. Građani će valkcinu protiv sezonskog gripa moći da prime i na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa organizovana je i realizovaće se uz poštovanje svih mera za prevenciju širenja COVID-19 virusa.Prema Odluci Nacionalnog komiteta za imunizaciju (NITAG),  vakcinacija protiv sezonskog gripa može obavlјati istovremeno i sa vakcinom protiv Covid-19 (jedna ruka jedna vakcina, druga ruka druga vakcina), dakle vakcina protiv gripa može se dati istovremeno sa vakcinom protiv COVID-19, pri čemu se vakcine daju u različite ekstremitete.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...