11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoOd 15. oktobra počinje imunizacija protiv sezonskog gripa

Od 15. oktobra počinje imunizacija protiv sezonskog gripa

Zavod za javno zdravlje u Vranju distribuirao je Domu zdravlja 1600 doza trovalnetne vakcine protiv sezonskog gripa TorVaxFlu, koja će građanima biti dostupna od 15. oktobra 2021. godine. Očekuje se i isporuka četvorovalentne vakcine, tako da će i osobe uzrasta 65 godina i više, prema prioritetima moći da se vakcinišu u narednom periodu.

Imunizacija protiv sezonskog gripa realizuje se na punktovima u Zdravstvenom centru Vranje: u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u zgradi Doma zdravlјa Vranje (prizemlјe) u zdravstvenim stanicama u Vranjskoj Banji, Vlasu, Krivoj Feji u ambulanti na Bareliću, u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u zgradi Doma zdravlјa Vranje (drugi sprat) i ambulantama u BAT-u, Alfi i Simpu. Građani će valkcinu protiv sezonskog gripa moći da prime i na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa organizovana je i realizovaće se uz poštovanje svih mera za prevenciju širenja COVID-19 virusa.Prema Odluci Nacionalnog komiteta za imunizaciju (NITAG),  vakcinacija protiv sezonskog gripa može obavlјati istovremeno i sa vakcinom protiv Covid-19 (jedna ruka jedna vakcina, druga ruka druga vakcina), dakle vakcina protiv gripa može se dati istovremeno sa vakcinom protiv COVID-19, pri čemu se vakcine daju u različite ekstremitete.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći