NaslovnaVestiDruštvoOtvoren Montesori kabinet na Pedagoškom fakultetu

Otvoren Montesori kabinet na Pedagoškom fakultetu

Pedagoški fakultet u Vranju je 28. marta tekuće godine svečano otvorio Montesori kabinet namenjen studentima vaspitačkog i učitelјskog smera, kao i široj stručnoj javnosti. Ovom prvom svečanom i radnom aktivnošću započeto je obeležavanje Dana Fakulteta koje će se nastaviti nizom različitih radnih i humanitarnih aktivnosti.

Otvaranje Montesori kabineta je veoma značajno za Pedagoški fakultet jer će u njemu studenti imati prilike da primenjuju stečena teorijska znanja u procesu svog studiranja. I kao što je u Montesori pedagogiji u središtu dete i njegov razvoj, tako i Pedagoški fakultet na ovaj način obezbeđuje uslove da u središtu bude student.

U tom stvaranju optimalnih uslova za učenje, istraživanje, praksu, umetničke i sportske aktivnosti i druga vannastavna angažovanja, Montesori kabinet je dragocen jer Fakultet sada ima vežbaonicu pod svojim krovom.

Ovo je jedini Montesori kabinet u južnom delu države. Opremlјen je, skoro u potpunosti, originalnim Montesori didaktičkim materijalima koji su jako vredni i ne mogu se naći na domaćem tržištu. Opremu je Fakultet dobio, uz sufinansiranje, u okviru rada na jednom međunarodnom projektu. Sada je ta oprema stavlјena na raspolaganje studentima, vaspitačima i učitelјima i u njoj će nastavnici i asistenti Fakulteta organizovati različite edukacije za Montesori pedagoge.

Osim simulacija vaspitno-obrazovnih situacija, kabinet se može koristiti i za izvođenje aktivnosti sa decom iz vrtića i osnovnih škola.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači