10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPahomije osveštao vrtić u Gornjoj Čaršiji

Pahomije osveštao vrtić u Gornjoj Čaršiji

Vladika vranjski gospodin Pahomije u prisustvu sveštenstva Eparhije vranjske osveštao je vrtić „Zvončica“ u Gornjoj čaršiji u Vranju. Sudeći po fotografijama objavljenim na sajtu Eparhije pored vaspitača i drugih zaposlenih ovom verskom činu prisustvovao je i gradski većnik Nenad Đorđević – Neši.

Srbi su narod sklon osveštavanju svega i svačega i u principu, crkva odgovara na poziv vernog naroda, ali ostaje otvoreno pitanje ko je i zašto došao na ideju da osvešta vrtić i postavlja se pitanje da li će sada svi vrtići u okviru Predškolske ustanove biti osveštani.

Kada se jedna kuća ili stan sagradi i kada njemu pravoslavna porodica započne život obično osveštavanje doma vrši parohijski sveštenik, ali praksa pokazuje da se osveštavaju i javne ustanove, preduzeća pa eto i vrtići.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 KOMENTAR

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Komsija
Komsija
Gost
28 dani pre

A jel znate da je ovo izgradilo privatno lice, da bi pod pritiskom lokalne samouprave i SNS-a, čovek odustao od toga i naravno morao je privatni vrtić da pokloni, da bi se mogao zaposliti stranački kadar?

Poslednji uredio 28 dani pre od Komsija

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru