24.9 C
Vranje
nedelja, 2 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPenzioneri sa juga mogu preuzeti svoje penzionerske kartice

Penzioneri sa juga mogu preuzeti svoje penzionerske kartice

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da penzioneri iz Vranja i ostalih opština Pčinjskog okruga mogu počev od 30. jula da preuzimaju svoje penzionerske kartice.

Penzioneri sa prebivalištem u Vranju preuzimaće svoje penzionerske kartice u Filijali PIO fonda, Trg Republike 3, dok će penzioneri u Vladičinom Hanu, Trgovišu, Preševu i Bosilegradu moći da podignu kartice u ispostavama u svojim opštinama.

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uklјučeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelјi, staratelјi i hranitelјi prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Podela kartica u Vranju i svim opštinama osim Bosilegrada vršiće se svakog radnog dana od 8 do 15 časova, počev od 30. jula. Dok će penzioneri sa teritorije Bosilegrada svoje penzionerske kartice moći da preuzmu od 20. avgusta, takođe svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu