20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočelo podnošenje zahteva za subvenciju po osnovu rođenja deteta

Počelo podnošenje zahteva za subvenciju po osnovu rođenja deteta

Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom i Uredbom o bližim uslovima i načinu ostvarivanja prava na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, propisani su i posebni uslovi i kriterijumi za ostvarivanje prava mladih bračnih parova na novčana sredstva.
Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave obaveštava sve zainteresovane, da pravo na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta, može ostvariti majka za dete rođeno 1.januara 2022. godine i kasnije, a izuzetno u slučaju smrti majke deteta, pravo može ostvariti i otac deteta. Zahtev za ostvarivanje navedenog prava, sa potrebnom dokumentacijom, dostavlja se na adresu: Odsek za društvenu brigu o deci, ul.Partizanska 17A, 17500 Vranje, gde se mogu dobiti i sve potrebne informacije.
Od početka godine do kraja februara u Porodilištu vranjskog Zdravstvenog centra rođene su ukupno 193 beb, od tog broja 74 u februaru.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači