10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočeo Dečiji festival "Vreme radosti"

Počeo Dečiji festival „Vreme radosti“

Dečiji fetival „Vreme radosti“, koji se već treću godinu, održava u gradskom parku, okupio je danas brojne mališane koji su uživali u bogatom programu, druženju sa životinjama, muzici, ali imali i priliku da se druže sa vojnicima, vatrogascima i policajcima i saznaju „tajne“ njihovog posla.

Festival je zvanično otvorio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, naglašavajući da je ovo je najlepša i najveselija manifestacija „jer priziva maštu, a ko ima maštu ima ceo svet na dlanu“.

Ovo dvodnevno druženje  podsetnik je na bezbrižnost i slobodu koju nosi dečji svet.  Deca su naša budućnost  – istakao je gradonačelnik Milenković.

U nastavku programa nastupio je hor OŠ ,,Branko Radičević“ i plesni klub ,,Feniks“. Organizovana je i radionica pod nazivom „Oaza dečjih prava“, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Okupljeni su moglida pogledaju predstavu za decu „Na put oko sveta“ u  izvođenju pozorišta lutaka „Pepino“.

Nakon toga nastupili su učenici osnovnih škola ,,Vuk Karadžić“, ,,Branislav Nušić“ i ,,Svetozar Marković“.

Prava poslastica je koncert  Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević  koji će nastupiti uz pratnju hora Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. Početak koncerta je planiran za 18 sati.

Druženje najmlađih nastavlja se i sutra, sa kompletnim programom od 11 do 19 sati. Održavaju se različite radionice, a za najmlađe su obezbeđeni i dvorci na naduvavanje, tramboline i tobogani. Takođe, organizovano je i druženje sa životinjama. Organizatori manifestacije su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU ,,Naše dete“, a generalni sponzor  ,,Gale ton“.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu