18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočeo Dečiji festival "Vreme radosti"

Počeo Dečiji festival „Vreme radosti“

Dečiji fetival „Vreme radosti“, koji se već treću godinu, održava u gradskom parku, okupio je danas brojne mališane koji su uživali u bogatom programu, druženju sa životinjama, muzici, ali imali i priliku da se druže sa vojnicima, vatrogascima i policajcima i saznaju „tajne“ njihovog posla.

Festival je zvanično otvorio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, naglašavajući da je ovo je najlepša i najveselija manifestacija „jer priziva maštu, a ko ima maštu ima ceo svet na dlanu“.

Ovo dvodnevno druženje  podsetnik je na bezbrižnost i slobodu koju nosi dečji svet.  Deca su naša budućnost  – istakao je gradonačelnik Milenković.

U nastavku programa nastupio je hor OŠ ,,Branko Radičević“ i plesni klub ,,Feniks“. Organizovana je i radionica pod nazivom „Oaza dečjih prava“, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Okupljeni su moglida pogledaju predstavu za decu „Na put oko sveta“ u  izvođenju pozorišta lutaka „Pepino“.

Nakon toga nastupili su učenici osnovnih škola ,,Vuk Karadžić“, ,,Branislav Nušić“ i ,,Svetozar Marković“.

Prava poslastica je koncert  Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević  koji će nastupiti uz pratnju hora Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. Početak koncerta je planiran za 18 sati.

Druženje najmlađih nastavlja se i sutra, sa kompletnim programom od 11 do 19 sati. Održavaju se različite radionice, a za najmlađe su obezbeđeni i dvorci na naduvavanje, tramboline i tobogani. Takođe, organizovano je i druženje sa životinjama. Organizatori manifestacije su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU ,,Naše dete“, a generalni sponzor  ,,Gale ton“.

Buy Me A Coffee

Popularno

MILICA RADULOVIĆ U MEDIJSKOM SKLONIŠTU: Dobar preduzetnik može da bude svako...

Milica Radulović, izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika koja radi na projektu „Srbija inovira“,na Festivalu demokratije koji je izazvao veliko interesovanje mladih privrednika okupljenih u...