5.6 C
Vranje
utorak, 29 novembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPomozimo lečenje osmogodišnjeg Andrije

Pomozimo lečenje osmogodišnjeg Andrije

Humanitarna organizacija Humano Srce iz Surdulice pozvala je sve ljude dobre volje da se priključe akciji i pomognu lečenje osmogodišnjeg Andrije Stanojevića, koji živi u Leskovcu, a otac mu je iz okoline Vladičinog Hana.
Andrija Stanojević (2014) je korisnik fondacije Budi human, tako da je najmanje što svako od nas može uraditi slanje SMS poruke.
U avgustu 2020. godine dečak počinje da se žali na glavobolje, povraćanje, javljaju se konvulzije nakon čega je hospitalizovan na dečijoj klinici u Nišu, gde mu je uspostavljena dijagnoza epilepsije za koju dobija terapiju.
Krajem oktobra 2021. godine su se ponovo javili zdravstveni problemi, bol u levoj nozi i proširene zenice. Nakon odrađenih ispitivanja i analiza u Kliničkom centru u Nišu dobija dijagnozu G 91.9 hidrocefalus, sledi operacija i tada mu je ugrađen VP šant.
Nakon odrađene operacije roditelji primećuju da je njegov vid oštećen.
U martu 2022. godine ponovo se javljaju simptomi bolesti i sledi hospitalizacija mesec dana na dečijoj klinici u Nišu.
Od juna meseca njegovo zdravstveno stanje se ponovo pogorsava, opet je hospitalizovan na dečijoj klinici u Nišu, potom u Kliničkom centru u Nišu i na kraju na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu.
Dete u tom periodu potpuno gubi vid, otežano se kreće, primećuju se promene u ponašanju, javlja se povremena mučnina i povraćanje, zbog čega se radi snimanje želuca, odgovor je da je to uzrokovano kiselinom u želucu, dobija terapiju i biva otpušten iz zdravstvene ustanove.
Po dolasku kući i nakon primenjene terapije njegovo zdravstveno stanje se pogoršava, ne može samostalno da hoda, usporeno govori i razmišlja, gubi ravnotežu, povraćanje biva učestalije.
Kako nije bilo nikakvih poboljšanja od dobijene terapije roditelji zakazuju pregled na klinici u inostranstvu gde su doktori nakon odrađenih snimanja ustanovili da Andrija ima tumor na mozgu koji potiskuje nerve, a posledica toga su poremećaji vida, govora, gubitak ravnoteže, promene u ponašanju, pa je sa lečenjem potrebno krenuti što pre.
Odlazak i hospitalizaciju je do sada porodica finansirala samostalno, ali kako dalje lečenje iziskuje veću sumu novca porodica je iscrpela sva sredstva i moli sve ljude dobre volje da pomognu Andriji svojim donacijama.
Sredstva su potrebna za buduća ispitivanja, hospitalizaciju, terapije, operacije, kao i za troškove smeštaja tokom lečenja i putne troškove.
Za Andrijin život! Budimo humani!
Pomozimo Andriji!

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru