13.2 C
Vranje
sreda, 18 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPonovo radi mamograf, nastavlja se akcija preventivnih pregleda

Ponovo radi mamograf, nastavlja se akcija preventivnih pregleda

Akcija preventivnih mamografskih pregleda na mobilnom digitalnom mamografu niškog Кliničkog centra, koji će biti postavljen ispred Sportske hale u Vranju, počinje sutra 8. oktobra.
Odvijaće se bez uputa i zdravstvenih knjižica, po unapred utvrđenom rasporedu. Pregledi su namenjeni ženama starosti između 50 i 69 godina i obavljaće se svakog dana od 8 do 19 časova. Sve pacijentkinje, kod kojih budu uočena odstupanja od normalnih vrednosti, biće uredno obaveštene i pozvane na dodatnu dijagnostiku. Preglede će moći da urade i žene mlađe od 50 godina, uz uput i indikaciju izabranog lekara.
Telefoni za zakazivanje mamografije su: 064/8990466 u terminu od 12 do 19h i 414 581 od 9 do 19 sati.
Sve žene koje su imale zakazan termin i nisu uradile pregled javiće se na ponuđene telefone i dobiće novi termin. Pregledi će se obavljati uz poštovanje svih važećih propisanih epidemioloških mera zaštite od kovida 19. Akcija se odvija uz podršku republičkog Ministarstva zdravlja.
Grad Vranje, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i ,,Fondacija Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine’’ obezbedili su poklone za prvih 500 žena koje obave preventivni pregle

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci