NaslovnaVestiDruštvoPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH PRAVILA: "Zmajevci" najbolji na republičkoj smotri

POZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH PRAVILA: „Zmajevci“ najbolji na republičkoj smotri

Na prvoj republičkoj Pažljivkoj smotri, održanoj u Vrnjačkoj Banji, pobedili su učenici osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj” iz Vranja.

Učenici Petra Smiljanić, Simonida Krstić, Aleksa Mitić i Ilija Cvetković pokazali su visok nivo znanja u poznavanju saobraćajnih propisa.

Njihovi mentori učitelji Jelena Ilić, Ljiljana Lj. Dimitrijević i Dragan Jovanović, istakli su da je ishod takmičenja do samog kraja bio neizvestan, ali da su učenici odlično pokazali i odneli pobedu. Na pomenutom takmičenju, drugo mesto pripalo je učenicima iz Niša, a treće su osvojili učenici iz Sremskih Karlovaca.

Direktorka Zmajeve škole, Milena Marinković, istakla je da je ovo bilo odlično iskustvo za učenike i da je usvajanje saobraćajnih pravila od najranijeg životnog doba preduslov za kasnije bezbedno učešće u saobraćaju.

Ekipe koje su se plasirale na državno takmičenje prethodno su trijumfovale na školskom i opštinskom, odnosno gradskom takmičenju. Na završnu republičku smotru došle su ekipe iz osam gradovaTakmičenje je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači