11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoPreminuo Zoran Stanković predsednik Koordinacionog tela

Preminuo Zoran Stanković predsednik Koordinacionog tela

Predsednik koordinacionog tela za Bujanovac Preševo i Medveđu Zoran Stanković, preminuo je od posledica koronavirusa, potvrđeno je VOM – u, u Koordinacionom telu.

Čuveni patolog  i bivši ministar zdravlja i odbrane Zoran Stanković rođen je 1954. godine u Tegovištu, kod Vladičinog Hana.

Tokom svoje karijere bio je ministar zdravlja i odbrane u Vladi Republike Srbije i ministar odbrane Srbije i Crne Gore, kao i načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA). Stanković je bio i ministar odbrane u Savetu ministara Srbije i Crne Gore sve do razdruživanja državne zajednice. Proglašavan je za najboljeg mladog lekara u sastavu sanitetske službe JNA, najboljeg starešinu sanitetske službe, a pored redovnog unapređivan je tri puta u više činove, u čin majora, potpukovnika i sanitetskog general-majora.

Na jugu Srbije ostaće upamćen kao čovek blage naravi koji je imao razumevanje za problem običnog čoveka, koji mu je bio uvek ispred politike. Vreme i mesto sahrane Zorana Stankovića biće naknadno saopšteni.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja