11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoPreventivni mamografski pregledi od utorka u Vranju

Preventivni mamografski pregledi od utorka u Vranju

U utorak, 28. septembra, u Vranju će početi akcija preventivnih mamografskih pregleda na mobilnom digitalnom mamografu niškog Кliničkog centra.

Akcija, koju je podržalo republičko Ministarstvo zdravlja, odvijaće se bez uputa i zdravstvenih knjižica, po unapred utvrđenom rasporedu na pokretnom digitalnom mamografu, koji će biti postavljen ispred Sportske hale u Vranju. Preventivni pregledi za rak dojke, koji su namenjeni ženama starosti između 50 i 69 godina, obavljaće se svakog dana od 8 do 19 časova, a termin za zakazivanje je svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

Sve pacijentkinje, kod kojih budu uočena odstupanja od normalnih vrednosti, biće uredno obaveštene i pozvane na dodatnu dijagnostiku. Preglede će moći da urade i žene mlađe od 50 godina, uz uput i indikaciju izabranog lekara. Telefon za zakazivanje mamografije, radiološkog pregleda dojke, je: 064/8990466.

Kako je saopšteno iz vranjskog Zdravstvenog centra prvog dana zakazivanja pregleda za pokretni digitalni mamograf zakazano je  114 pregleda. Svaka žena je prilikom zakazivanja dobila svoj termin za pregled na mobilnom digitalnom mamografu.

Pojedini kolektivi su organizovano dostavili spiskove zainteresovanih žena za pregled dojki, tako da možemo da kažemo da vlada veliko interesovanje.  Uglavnom su pregled zakazale žene sa teritorije grada Vranja i prvog dana zakazivanja pregleda na mobilnom digitalnom mamografu pored građanki Vranja bilo je zainteresovanih žena i iz opštine Vladičin Han.

Pregledi će se obavljati uz poštovanje svih važećih propisanih epidemioloških mera zaštite od kovida 19 u Republici Srbiji.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja