28.2 C
Vranje
petak, 12 avgusta, 2022
NaslovnaDruštvoPriča (o) ženiDEJAN TRIČKOVIĆ: Žene nikad zastupljenije u lokalnom parlamentu

DEJAN TRIČKOVIĆ: Žene nikad zastupljenije u lokalnom parlamentu

U odborničkim klupama lokalnog parlamenta u Vranju, koji broji 65 odbornika, trenutno se ukupno 25 dama. Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković kaže za VOM da je ovo do sada najveći procenat zastupljenosti žena u skupštini, što on ocenjuje kao veliki pomak u političkom i druđtvenom životu grada.

Najbrojnije su žene u najvećoj odborničkoj grupi Srpske napradne stranke, koja u svojim redovima broji 15 dama, sledi Srpska Desnica koja u svojim redovima ima pet odbornica, dok Jedinstvena Srbija, Pokret snaga Srbije i Socijalistička partija Srbije imaju po dve odbornice u redovima odborničkih grupa.

Predsednik skupštine Dejan Tričković smatra da je ženska odbornička mreža vrlo aktivna, konstruktivna i odgovorna u radu lokalnog parlamenta.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Počelo gašenje požara iz vazduha

Požar koji je u petak izbio u prepodnevnim satima u reonu opštine Preševo, još uvek nije ugašen. Brojne ekipe vatrogasaca iz cele Srbije i...

Saobraćajne nezgode u Vranju

Umesto reke teče kanalizacija