6.6 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaDruštvoPriča (o) ženiDEJAN TRIČKOVIĆ: Žene nikad zastupljenije u lokalnom parlamentu

DEJAN TRIČKOVIĆ: Žene nikad zastupljenije u lokalnom parlamentu

U odborničkim klupama lokalnog parlamenta u Vranju, koji broji 65 odbornika, trenutno se ukupno 25 dama. Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković kaže za VOM da je ovo do sada najveći procenat zastupljenosti žena u skupštini, što on ocenjuje kao veliki pomak u političkom i druđtvenom životu grada.

Najbrojnije su žene u najvećoj odborničkoj grupi Srpske napradne stranke, koja u svojim redovima broji 15 dama, sledi Srpska Desnica koja u svojim redovima ima pet odbornica, dok Jedinstvena Srbija, Pokret snaga Srbije i Socijalistička partija Srbije imaju po dve odbornice u redovima odborničkih grupa.

Predsednik skupštine Dejan Tričković smatra da je ženska odbornička mreža vrlo aktivna, konstruktivna i odgovorna u radu lokalnog parlamenta.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja