12 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaDruštvoPriča (o) ženi"Ženski solidarni front" u humanoj misiji

„Ženski solidarni front“ u humanoj misiji

Grupa žena iz Vranja okupila se oko ideje da grad Vranje dobije „Ženski solidarni front“. Akciju organizuje Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja uz logističku podršku grada i brojnih žena okupljenih oko ideje da 20. avgusta u gradskom parku organizuju veliki humanitarni bal i prodajni bazar „ženskih sitnica koje život znače“, kako bi se prikupio novac kojim bi se kupile najpotrebnije stvari za decu čiji su roditelji preminuli od posledica koronavirusa.

Brojne žene iz Vranja,  kao i one koje vole ovaj grad, nosioci  su ovog događaja i moći će da doprinesu na više načina, doniranjem predmeta za licitaciju, animiranjem drugih žena, muškaraca, firmi… da doniraju predmet za licitaciju, širenjem “abera” o ovom dešavanju i njegovom značaju, volonterskim angažovanjem tokom planiranja, pripreme i realizacije događaja ili na sve prethodno navedene načine – kaže Milica Anđelković Jovanović, žena koja je svojom idejom pokrenula inicijativu okupljanja žena pod sloganom „Ženski solidarni front“.

Žene koje trenutno nisu u Vranju, a žele da doprinesu, moći će da pošalju predmete ili doniraju novac, na način koji će naknadno biti saopšten. Organizatori najavljuju formiranje Facebook grupe u kojoj će deliti informacije. Planirano je održavanje sastanka jednog broja uključenih žena, koji će biti ograničen zbog epidemioloških mera, a koje članice grupe budu delegirale.

Planirano je da ovo bude samo jedna od brojnih akcija koje se planiraju. Organizatori pozivaju sve prvenstveno žene, koje žele da se priključe ovoj humanoj ideji i postanu deo Solidarnog humanitarnog fronta.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...