20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvoRADNIČKO NASELJE ČERENAC DOBILO STRUJU: Kraj agonije duge dve decenije

RADNIČKO NASELJE ČERENAC DOBILO STRUJU: Kraj agonije duge dve decenije

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković posetio je naselje Čerenac, koje je od danas priključeno na elektroenergetsku mrežu. Stanari nisu krili radost jer su na rešavanje ovog pitanja čekali dve decenije.

Ovo je veliki dan za žitelje ovog naselja, koji su više od 20 godina živeli u mraku.  Mi smo, polazeći od osnovnih civilizacijskih načela, stanarima ovih zgrada obezbedili pijaću vodu, a potom smo pokrenuli postupak za priključenje električne energije. Veliku zahvalnost u ovom procesu dugujemo Republičkoj direkciji za imovinu i  Vladi Republike Srbije –  rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Nakon prenosa vlasništva prava svojine sa Republike na lokalnu samoupravu, stanari će sa Gradom potpisati ugovore o zakupu, čime stiču pravni osnov za boravak u svojim stanovima. U narednom periodu biće kompletirana jasna procedura za objavljivanje konkursa za davanje u zakup ovih stanova. Uskoro će početi i radovi na parternom uređenju. Grad će urediti i treću stambenu jedinicu koja je potpuno devastirana i ona će, takođe, biti namenjena za socijalno ugrožene porodice. Na ovaj način divlje radničko naselje uvedeno je u legalne tokove stanovanja.

Koliko je stanarima ovo važno govori i mini slavlje koje su danas uprkos lošem vremenu organizovali ispred jedne od zgrada, a bili su tu i neizbežni trubači.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači