14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSajam roditeljstva u Vranju krajem marta

Sajam roditeljstva u Vranju krajem marta

U Vranju će biti 26. i 27. marta biti održan u vrtiću “Sunce” Sajam roditeljstva tim povodom danas je održan  sastanak kome su prisustvovali predstavnici Grada Vranja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Predškolske ustanove, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i drugih lokalnih institucija.

Sajam roditeljstva ima za cilj da unapredi komunikaciju između porodica i institucija koje, na lokalnom nivou, pružaju podršku porodici i deci i doprinose razvoju svesti o značaju rane inkluzije i ranog uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja –  rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Ona je dodala da će  tokom Sajma roditeljstva, porodice sa malom decom, naročito porodice iz osetljivih drušvenih grupa, kao i porodice čija deca nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, imati mogućnost da na jednom mestu neposredno dobiju sve informacije o svojim pravima, kao i o uslugama koje pružaju lokalne institucije.

Sajam roditeljstva se sprovodi u okviru projekta ,,Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”,  koji realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uz finansijsku podršku Svetske banke. Cilj projekta je unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz društveno osetljivih grupa.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču