17.1 C
Vranje
nedelja, 3 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSedam godina bez Slađane Veljković

Sedam godina bez Slađane Veljković

Pre sedam godina, na današnji dan, umrla je novinarka Slađana Veljković. Sedam godina bez nje su njen otac Dragan, suprug Negovan, sin Andreja i brojni prijatelji i kolege. Vranjsko novinarstvo ostalo je bez novinarke koja je bila neprikosnoveni borac za istinu i pravdu.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja, doneo je odluku da ustanovi novinarsko priznanje „Slađana Veljković“ koje će  se od naredne godine dodeljivati na današnji dan, za najbolje reportaže i tekstove iz ovog kraja, nastale u minuloj godini.

Svoju novinarsku karijeru Slađana je započela u novinama Vranjskim, gde je bila i dugogodišnja urednica. Poslednje tri godine radila je u Večernjim novostima, gde je u prepoznatljivom stilu izveštavala o svim događajima sa juga Srbije, anjene reportaže i takozvane „ljudske priče“, su se prepričavale u ovoj redakciji.

Nama, njenim kolegama i prijateljima ostaje da čuvamo uspomenu na ovu divnu prijateljicu i koleginicu.

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači

Umetnost i priključenija na buvljaku