Naslovna Vesti Društvo Sedam godina bez Slađane Veljković

Sedam godina bez Slađane Veljković

Pre sedam godina, na današnji dan, umrla je novinarka Slađana Veljković. Sedam godina bez nje su njen otac Dragan, suprug Negovan, sin Andreja i brojni prijatelji i kolege. Vranjsko novinarstvo ostalo je bez novinarke koja je bila neprikosnoveni borac za istinu i pravdu.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja, doneo je odluku da ustanovi novinarsko priznanje „Slađana Veljković“ koje će  se od naredne godine dodeljivati na današnji dan, za najbolje reportaže i tekstove iz ovog kraja, nastale u minuloj godini.

Svoju novinarsku karijeru Slađana je započela u novinama Vranjskim, gde je bila i dugogodišnja urednica. Poslednje tri godine radila je u Večernjim novostima, gde je u prepoznatljivom stilu izveštavala o svim događajima sa juga Srbije, anjene reportaže i takozvane „ljudske priče“, su se prepričavale u ovoj redakciji.

Nama, njenim kolegama i prijateljima ostaje da čuvamo uspomenu na ovu divnu prijateljicu i koleginicu.

Buy Me A Coffee

Must Read

Poznati vranjski trgovac Branko Civrić nije želeo televizor i radio aparat...

Branko Civrić čovek pitome naravi, čuveni vranjski trgovac,koji je izgradio impozantnu po kući u centru grada, za koju i danas svi kada objašnjavaju taj...

Procenat zaraženih u odnosu na testirane ponovo preko 20 procenata

Vodogradnja donirala vrednu medicinsku opremu