-4 C
Vranje
sreda, 19 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSigurna kuća dobila upotrebnu dozvolu

Sigurna kuća dobila upotrebnu dozvolu

Sigurna kuća u Vranjskoj Banji koja od 2015.godine radi pri Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite dobila je danas upotrebnu dozvolu, potvrđeno je VOM -u.

Nakon izvedenih radova na prenameni objekta „Sigurna kuca“ iz postojećeg stambenog objekta u objekat javne namene, od strane nadležnih organa izdata je upotrebna dozvola.

Radovi su se sastojali iz ugradnje spoljašnje i unutrašnje hidrantske mreze i ugradnje stabilnog sistema za dojavu požara i toplovod. Na ovaj način ispunjeni su funkcionalni standardi potrebni za dobijanje licence za pružanje usluge Prihvatiliste za žene i decu žrtve nasilja u porodici – kaže direktorka Tasić.

Javna ustanova Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite okončala je početkom oktobra postupak licenciranja usluga koje pruža  korisnicima iz Pčinjskog okruga.

Kako je tada rekla direktorka Ivane Tasić, licence su stigle od resornog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tada su dobili  licencu za pružanje četiri usluga socijalne zaštite, Prihvatilište za odrasla i stara lica, Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama, Pomoć u kući i Lični pratilac deteta

Sistem licenciranja u socijalnoj zaštiti ima za cilј unapređenje i standardizaciju kvaliteta pruzaoca usluga. Licenciranje je postupak kojim se ispituje da li pružaoc usluge ispunjava funkcionalne i strukturalne standarde za pružanje usluga u socijalnoj zaštiti.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu