NaslovnaVestiDruštvoSLOBODAN MILENKOVIĆ: Šest gradilišta u Vranju

SLOBODAN MILENKOVIĆ: Šest gradilišta u Vranju

Građevinske mašine ove jeseni angažovane su na šest aktivnih gradilišta u Vranju. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković kađe za VOM, da razume što su neki građani nestrpljivi zbog toga što su se neki radovi odužili, ali naglašava da treba imati u vidu da svi projekti čija je realizacija u toku imaju za cilj prvenstveno bolji i kvalitetniji život građana Vranja.

Jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za grad je ulica „Bore Stankovića“ koja je jedna od centralnih gradskih saobraćajnica, pa se njena kompletna rekonstrukcija izvodi parcijalno kako se ne bi znatno ugrozio saobraćaj u gradu.

Privode se kraju radovi na svim podzemnim instalacijama, očekujem u narednih par nedelјa da bude postavlјen i prvi sloj asfalta. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, očekujemo da će kompletna rekonstrukcija ulice, osim mosta, biti okončana do kraja godine – kaže Milenković i dodaje da je vrednost ovog projekta 204 miliona dinara i da je finansiran od strane Ministarstva privrede, lokalne samouprave i KFW banke.

Početkom decembra ove godine očekuje se završetak prve faze rekonstrukcije gradskog parka. U drugoj fazi sledi uređivanje zelenila, postavlјanje mobilijara i video nadzora. Naredne godine Vranjanci će ponovo imati zelenu oazu u centru grada. Rekonstrukcija prve faze staje 60 miliona dinara, od toga je 30 miliona iz Ministarstva turizma, a druga polovina je iz gradskog budžeta.

Trista novih radnih mesta u Vranju doneće veliki  tržni centar „Ritajl park“ , koji je u završnoj fazi izgradnje i čije otvaranje je zakazano za 26.novembar.

Velike građevinske mašine uselile su se i u Zdravstveni centar gde su pre par dana počeli radovi na rekonstrukciji pavilјonskog dela Bolnice. Radovi će trajati 730 kalendarskih dana i obavlјaće se parcijalno kako se ne bio ugrozio rad bolnice. Radove finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja, a njihova vrednost je 1 390 000 000 dinara.

Nedavno je počela i izgradnja novih 298 stanova za bezbednjake, koji se grade na 22 000 metara kvadratnih u pet stambenih jedinica, u šta država ulaže milijardu i 180 miliona dinara.Očekuje se da novih pet zgrada bude završeno sledeće godine – kaže Milenković.

Gradonačelnik Milenković  kaže da je nedavno  odobren još jedan projekat koji će biti finansiran preko Kancelarije za javna ulaganja. Reč je o kotlarnici za grejanje na biomasu u Zdravstvenom centru, koja će biti završena do sledeće grejne sezone, za šta država izdvaja 480 miliona dinara.

Sledeće godine trebalo bi da budu okončani radovi na izgradnji Regionalnog centra za vanredne situacije, čiju izgradnju kompletno finansira Ministarstvo untrašnjih poslova. Osim zgrade u donjem delu grada biće kompletno uređen i prosto u okolini, pa će ovaj deo grada dobiti drugačiji izgled

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

Predavanje na temu Glumačka pedagogija u Srbiji