Sve veći broj učenika u akciji “Igračka za svako dete”

223


Sve veći broj učenika iz Vranja uz podršku roditelja i prosvetnih radnika priključuje se velikoj akciji prikupljanja igračaka.

Danas su donaciju uručili mališani iz škole “Svetozar Marković” iz Vranja, koji su se odrekli nekih svojih igračaka kako bi svoj deci sa teritorije grada, bilo da praznike provode u Bolnici, Sigurnoj kući ili Centru za prihvat migranata, ulepšali praznike.

Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, gde se prikupljaju igračke, kaže da joj je puno srce što je ova akcija sada u ovo predpraznično doba godine probudila humanost kod ljudi.

Akcija Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, koja se realizuje u saradnji sa Centrom za razvoj lokalnih usluga socijalne zastite i uz podršku Grada počela je zvanično 17. septembra. Do sada su brojni pojedinci, ustanove, škole i preduzeća, ne samo iz Vranja već i iz Prokuplja pomogli akciju.

Kako je najavljeno uskoro će igračke donirati i predstavnice političkih stranaka koje su u okviru svojih foruma i aktiva žena prikupile igračke.