6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSvetom arhijereskom liturgijom i litijama obeležena gradska slava

Svetom arhijereskom liturgijom i litijama obeležena gradska slava

Svetom arhijerejskom liturgijom, litijama gradom i rezanjem slavskih kolača obeležena je hramovna i gradska slava, Duhovski ponedeljak, drugi dan praznika Silazak Svetog duha na apostole ili Pedesetnica.

Čestitajući Vranjancima slavu gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković poželeo im je puno zdravlja, radosti, sreće i ljubavi.

Period između dve slave bilo je veoma težak za naš grad. Ali bio je to period kada su Vranjanci pokazali upravo one najveće hrišćanske vrline, a to su ljubav, zajedništvo, solidarnost i saosećajnost. Nadam se da ćemo takvi i ostati. Lokalna samouprava je i u tom teškom periodu imala odličnu saradnju sa eparhijom vranjskom. Završili smo mnoge projekte i započeli nove, poput izgradnje crkve u Zlatokopu, koju smo posvetili Svetom Prohoru Pčinjskom. I u narednom periodu trudićemo se da, u granicama svojih mogućnosti, izađemo u susret eparhiji vranjskoj, jer crkva predstavlja stub i stožer postojanja naroda na jugu Srbije –  istakao je gradonačelnik Milenković.

On je pozvao sve prisutne da se priključe trpezi ljubavi koja, kako je naglasio, predstavlja univerzalnu hrišćansku ljubav. Vladika vranjski gospodin Pahomije u svojoj besedi podsetio je na značaj praznika Svete Trojice.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru