11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoSvetom arhijereskom liturgijom i litijama obeležena gradska slava

Svetom arhijereskom liturgijom i litijama obeležena gradska slava

Svetom arhijerejskom liturgijom, litijama gradom i rezanjem slavskih kolača obeležena je hramovna i gradska slava, Duhovski ponedeljak, drugi dan praznika Silazak Svetog duha na apostole ili Pedesetnica.

Čestitajući Vranjancima slavu gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković poželeo im je puno zdravlja, radosti, sreće i ljubavi.

Period između dve slave bilo je veoma težak za naš grad. Ali bio je to period kada su Vranjanci pokazali upravo one najveće hrišćanske vrline, a to su ljubav, zajedništvo, solidarnost i saosećajnost. Nadam se da ćemo takvi i ostati. Lokalna samouprava je i u tom teškom periodu imala odličnu saradnju sa eparhijom vranjskom. Završili smo mnoge projekte i započeli nove, poput izgradnje crkve u Zlatokopu, koju smo posvetili Svetom Prohoru Pčinjskom. I u narednom periodu trudićemo se da, u granicama svojih mogućnosti, izađemo u susret eparhiji vranjskoj, jer crkva predstavlja stub i stožer postojanja naroda na jugu Srbije –  istakao je gradonačelnik Milenković.

On je pozvao sve prisutne da se priključe trpezi ljubavi koja, kako je naglasio, predstavlja univerzalnu hrišćansku ljubav. Vladika vranjski gospodin Pahomije u svojoj besedi podsetio je na značaj praznika Svete Trojice.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju