2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoSvetska nagrada za vranjski Odbor za ljudska prava

Svetska nagrada za vranjski Odbor za ljudska prava

Odbor za ljudska prava Vranje dobitnik je velike svetske nagrade “Sa i Za devojke” za 2019. godinu, zvanično je saopštio Kolektiv “Sa i Za devojke” 16. januara 2020. godine u Londonu.

Nagrada je svetsko priznanje za rad koji je Odbor za ljudska prava Vranje sproveo u Srbiji u okviru 22 godine neprekidnog rada.

U konkurenciji 170 organizacija iz celog sveta, Organizacija iz Vranja je osvojila prvo mesto u svetu i prvo mesto u regionu Evropa i centralna Azija, kroz ocenu sveukupnog rada i Programa „SOS Kutak za devojke Vranje“. Dobitnici nagrada predstavljaju najviše na svetu disruptivne organizacije za devojke.

Sa i za devojke (With and For Girls), jedini je svetski fond za devojčice i adolescentkinje  u kome učestvuju i devojčice i koji je za devojčice, a koji je formiralo  jedanaest fondacija: Global Fund for Women , EMpower , FRIDA , Mama Cash , NoVo Foundation , Plan International UK , Comic Relief , Stars Foundation , The Global Fund for Children , Nike Foundation,  Purposeful Productions.

Ceremonija dodele nagrada i svečano proglašenje pobednika održaće se  6. marta 2020. godine, u Londonu, sala kraljice Elizabete, Southbank Centre.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener