10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoTokom vanrednog stanja u gradskoj Apoteci prodato 10 000 litara alkohola

Tokom vanrednog stanja u gradskoj Apoteci prodato 10 000 litara alkohola

Apotekarska ustanova u Vranju tokom vanrednog stanja organizovala je rad tako da Vranjanci u svakom trenutku mgu računati na pomoć farmaceuta. Pored redovnog radnog vremena, organizovana su dežurstva u vreme policijskog časa, a Apoteka je otvorila vrata i u ranim jutarnjim satima kada je penzionerima bila dozvoljena kupovina.

Ja sam zadovoljna kako smo odradili posao. Mi smo svesni da platu treba zaraditi, a rad u ovo vreme je za nas bio izazov i sigurna sam da smo opravdali poverenje Vranjanaca – kaže Ivana Kostić, direktorka Apotekarske ustanove.

U periodu vanrednog stanja u državnoj apoteci prodali su 10 000 litara alkohola, zatim 600 kilograma gela za dezinfekciju, 200 litara asepsola i drugih sredstava za dezinfekciju, 120 000 pari rukavica i 33.000 maski.

Snabdeli smo 93 firmi sredstvima za higijenu i zaptitnom opremom. Za vreme vanrednog stanja zbog nedostatka lekova mi smo snabdevali i Kosovsko – Pomoravski okrug i u ovom periodu izdati su lekovi za 8 043 recepata – kaže Ivana Kostić.

Vranjska Apoteka, jedina u Srbiji organizovala je dostavu najstarijim sugrađanima lekova na kućnu adresu. Bilo je dovoljno da se samo jave i ostave podatke i lekovi su redovno stizali na njihovu kućnu adresu.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...