NaslovnaVestiDruštvoTradicionalna akcija davalaštva krvi

Tradicionalna akcija davalaštva krvi

Humanitarno udruženje “Koce zauvek” i ove godine 5. juna organizuje, sada već tradicionalnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u prostorijama Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“ u Vranju.

Akcija  je posvećena prerano umrlom maturantu ove škole Nemanji Kociću. Organizuje se u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš, Službom za transfuziju krvi Vranje i Crvenim krstom  iz ovog grada.

Očekuje se da najdragoceniju tečnost da oko 200 dobrovoljnih davalaca krvi. Akciju će pomoći i Sindikat Srpske Policije Regionalni centar Vranje, a ista biće podržana od strane brojnih privrednih društava iz grada.

Svi ljudi dobre volje kojima zdravstveno stanje dozvoljava, mogu se pridružiti akciji i dati krv u vremenskom periodu od 09.00 do 15.00 časova.

Za godinu dana svog postojanja Udruženje „Koce Zauvek“ je organizovalo na teritoriji grada Vranja 13 akcija dobrovoljnog davanja krvi i tom prilikom prikupljeno je 529 jedinica dragocene tečnosti. Takođe članovi udruženja podržali su  akcije svojih prijatelja u Zaječaru i Jagodini.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...