15.4 C
Vranje
utorak, 27 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoTri termina za magnetnu rezonancu u Nišu

Tri termina za magnetnu rezonancu u Nišu

Pacijenti iz Vranja imaće u buduće tri rezervisana termina nedeljno za preglede na magnetnj rezonanci u Nišu, potvrdila je za VOM Jasmina Ristić, glavna medicinska sestra Zdravstvenog centra.

Prema njenim rečima ovo je samo još jedan vid saradnje vranjskog Zdravstvenog centra i Kliničkog centra u Nišu.

Prvi pacijenti su već obavili preglede. Radimo sve u interesu naših pacijenata. Ostali pregledi se mogu obaviti u našoj radiološkoj službi, dok magnetna rezonanca nije moguća, pa smo postigli ovakav dogovor  sa direktorom Klinike za radiologiju u Nišu Draganom Stojanovim – kaže Jasmina Ristić.

Ona napominje da se pacijenti iz Vranja transportuju kolima Hitne medicinske pomoći.

Snimanje magnetnom rezonancom  je tehnika koja koristi magnetno polje i radio talase u cilju dobijanja detaljnih i jasnih slika organa i tkiva.

Kao još jedan vid saradnje nakon dogovora oko organizovanja konzilijuma za onkološke bolesnike u Vranju, dr Ljiljana Antić direktorka Zdravstvenog centra navela je i da će se medicinski radnici obučavati za korišćenje novih aparata u Nišu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji