12.7 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoTri termina za magnetnu rezonancu u Nišu

Tri termina za magnetnu rezonancu u Nišu

Pacijenti iz Vranja imaće u buduće tri rezervisana termina nedeljno za preglede na magnetnj rezonanci u Nišu, potvrdila je za VOM Jasmina Ristić, glavna medicinska sestra Zdravstvenog centra.

Prema njenim rečima ovo je samo još jedan vid saradnje vranjskog Zdravstvenog centra i Kliničkog centra u Nišu.

Prvi pacijenti su već obavili preglede. Radimo sve u interesu naših pacijenata. Ostali pregledi se mogu obaviti u našoj radiološkoj službi, dok magnetna rezonanca nije moguća, pa smo postigli ovakav dogovor  sa direktorom Klinike za radiologiju u Nišu Draganom Stojanovim – kaže Jasmina Ristić.

Ona napominje da se pacijenti iz Vranja transportuju kolima Hitne medicinske pomoći.

Snimanje magnetnom rezonancom  je tehnika koja koristi magnetno polje i radio talase u cilju dobijanja detaljnih i jasnih slika organa i tkiva.

Kao još jedan vid saradnje nakon dogovora oko organizovanja konzilijuma za onkološke bolesnike u Vranju, dr Ljiljana Antić direktorka Zdravstvenog centra navela je i da će se medicinski radnici obučavati za korišćenje novih aparata u Nišu.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...