NaslovnaVestiDruštvoTribina o bezbednosti u saobraćaju u Surdulici

Tribina o bezbednosti u saobraćaju u Surdulici

U Centru kulture u Surdulici, sinoć je održana tribina o bezbednosti saobraćaja na kojoj je govorila novinarka Dea Đurđević, predsednica udruženja “ Budimo bezbedni“, koja je iznela svoje iskustvo iz saobraćajne nezgode koju je preživela pre godinu dana.

Tribina je prvenstveno bila namenjena učenicima Tehničke škole „Nikola Tesla „, prosvetne ustanove koja pored drugih profila školuje profesionalne vozače i saobraćajne tehničare.

Na početku je govorio profesor Miljan Nikolić stavljajući akcenat na značaj ovakvih skupova za mlade naraštaje, da bi se u priču u svojstvu domaćina, nadovezala Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica.Ona je istakla trendove rada lokalne samouprave u pravcu saobraćaja i sprovođenju odgovarajućih mera po tom pitanju.

Komandir saobraćajnog odeljenja surduličke Policijske stanice Marin Ivković je izložio da su se na prostoru opštine u minuloj godini desile 32 nesreće u kojima je stradalo 15 ljudi što su zabrinjavajući podaci. Od ukupnog broja zabeležene su četiri teške povrede i nažalost dva slučaja sa smrtnim ishodom. Materijalna šteta je bila preko milion dinara.Posebno su bili ugroženi pešaci, biciklisti i vozači bicikala, mopeda i motorcikala (5). Najčešći uzrok udesa bili su alkoholisanost i neprilagođenosti vožnje uslovima puta.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu