0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoTrinaest godina postojanja i rada JUGpress-a

Trinaest godina postojanja i rada JUGpress-a

Regionalna informativna agencija JUGpress obeležava trinaest godina postojanja i rada, saopšteno je danas iz ove redakcije.

U saopštenju se navodi je proteklih trinaest godina JUGpress uspevao da preživi i nastavi da radi iako je bio izložen različitim vrstama pritisaka. Ti pritisci kulminiraju iz dana u dan, često su oni na prvi pogled nevidljivi ali značajno utiču na, pre svega, ekonomski opstanak redakcije.

Neretko su u pitanju otvoreni , finansijski i pritisci druge vrste, zbog jasne i profesionalne uređivačke politike koja se rukovodi principom da su činjenice svetinja i da je zadatak medija da budu jedino u službi javnosti. Dakle, posle trinaestog ROĐENDANA, koji obeležavamo radno i borbeno, poručujemo „ko preživi, pričaće“ – navodi se u saopštenju.

JUGpres, čije je sedište u Leskovcu je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama, ali prati dešavanja na jugu Srbije sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu, na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regionu. Objavljuje tekstove na srpskom, albanskom, romskom i bugarskom jeziku .

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika