25.4 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoTrinaest godina postojanja i rada JUGpress-a

Trinaest godina postojanja i rada JUGpress-a

Regionalna informativna agencija JUGpress obeležava trinaest godina postojanja i rada, saopšteno je danas iz ove redakcije.

U saopštenju se navodi je proteklih trinaest godina JUGpress uspevao da preživi i nastavi da radi iako je bio izložen različitim vrstama pritisaka. Ti pritisci kulminiraju iz dana u dan, često su oni na prvi pogled nevidljivi ali značajno utiču na, pre svega, ekonomski opstanak redakcije.

Neretko su u pitanju otvoreni , finansijski i pritisci druge vrste, zbog jasne i profesionalne uređivačke politike koja se rukovodi principom da su činjenice svetinja i da je zadatak medija da budu jedino u službi javnosti. Dakle, posle trinaestog ROĐENDANA, koji obeležavamo radno i borbeno, poručujemo „ko preživi, pričaće“ – navodi se u saopštenju.

JUGpres, čije je sedište u Leskovcu je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama, ali prati dešavanja na jugu Srbije sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu, na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regionu. Objavljuje tekstove na srpskom, albanskom, romskom i bugarskom jeziku .

Buy Me A Coffee

Popularno

MILICA RADULOVIĆ U MEDIJSKOM SKLONIŠTU: Dobar preduzetnik može da bude svako...

Milica Radulović, izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika koja radi na projektu „Srbija inovira“,na Festivalu demokratije koji je izazvao veliko interesovanje mladih privrednika okupljenih u...