11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoU Prihvatilištu obeležen Međunarodni dan starih

U Prihvatilištu obeležen Međunarodni dan starih

Povodom međunarodnog dana starih, koji se obeležava svakog 1. oktobra, zbog trenutne epidemioloske situacije u cilju sprecavanja sirenja virusa Covid 19, u Prihvatilistu za odrasla i stara lica u Vranju, Dan starih obeležen je skromnije nego ranijih godina.

Zaposleni i korisnici su zajedno radili edukativnu radionicu, a zatim je usledilo druženje uz društvene igre i posluženje.

Na radionici se sa korisnicima se vodio razgovor o zdravstvenim problemima sa kojima se susrecu, trenutnoj epidemioloskoj situaciji ali i o predrasudama na koje nailaze zbog toga sto su stari.

Ograničeno kretanje u proteklih godinu i po dana, izolovani način zivota u uslovima pandemije uticalo je na emocionalno raspoloženje naših korisnika te smo na neki način želeli da oni ispolje svoja osećanja, strahpve i želje, baš na ovaj njihov dan – kažu zaposleni u Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite, pri kojem radi Prihvatilište za stara i nemoćna lica.

Zaposleni u Prihvatilištu su danas želeli da pošalju poruku da život starih lica treba da bude bolji i kvalitetniji i zbog toga svi treba da budemo odgovorniji.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja