14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoU Sigurnoj kući trenutno šest korisnika

U Sigurnoj kući trenutno šest korisnika

Broj osoba koje pronađu krov nad glavom u Prihvatilištu za žrtve nasilja u porodici – Sigurnoj kući varira i nema pravila u kom periodu je on veći ili manji. U svetlu najnovijeg slučaja kada se pokazalo da je ubijena žena u Vranju dugogodišnja žrtva nasilja u porodici, nije redak slučaj da se žene koje odu od nasilnika vraćaju ponovo uglavnom „zbog dece“ ili „Zato što nemaju gde“.

Ivana Tasić direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite kaže da je neukusno govoriti o praksi, jer svaki slučaj je priča za sebe. Ono što ona naglašava je da je nužno ženama pružiti podršku, u svakom slislu te reči.

U ovom trenutku u Sigurnoj kući je šest korisnika, u pitanju su žene i deca. Naši zaposleni svakom slučaju pristupaju sa puno pažnje. Statistika godišnjih izveštaja pokazuje da je prošle godine u odnosu na 2020 zabeležen porast broja onih koji su smešteni u ovu ustanovu za 2,7 posto – kaže Ivana Tasić.

Podsećamo da je žena koju je suprug ubio istog dana odustala od toga da ga goni za porodično nasilje i povukla izjavu u tuilaštvu uz reči „da se on sada promenio“ i da će „započeti novi živoz“.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču