3.2 C
Vranje
četvrtak, 27 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoU Vranju će se na referendumu glasati na 106 glasačkih mesta

U Vranju će se na referendumu glasati na 106 glasačkih mesta

Na teritoriji Grada Vranja, uključujući  gradsku opštinu Vranjska Banja, u nedelju 16. januara biće otvoreno 106 glasačkih mesta, a glasanje će biti organizovano u periodu od 07 do 20 časova.

Pravo glasanja van biračkog mesta imaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.

Gradska izborna komisija saopštila je prethodno da glasači mogu da obaveste nadležnu Komisiju o glasanju van glasačkog mesta, počevši od petka, 14. januara 2022. godine, a najkasnije na dan glasanja, do 11.00 časova. Obaveštenje glasača o glasanju van glasačkog mesta pre dana glasanja može se dostaviti 14. i 15. januara (petak i subota) u vremenu od 8.00 do 20.00 časova, na broj telefona 017/ 412-196.

Na osnovu odluke Narodne skupštine RS, u nedelju 16. januara biće održan republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije. Građani će se izjašnjavati o referendumskom pitanju: ”Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?”, zaokruživanjem reči: „da” ili „ne”.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

Rekordan broj obolelih u jednom danu u Vranju

Poznata imena dobitnika Svetosavskih priznanja

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović